Курсове по Испански език Варна

При нас ще откриете атрактивни предложения за професионални курсове по испански език на най-изгодни цени и с най-добри условия на територията на Варна. Екипът ни от професионални учители е с дългогодишен опит, с който с лекота успяват да предадат знаението си на курсистите. Езиков център Имидж  предлага и преводи на английски език и испански.

Курсовете по испански език за възрастни в образователен център Имидж се провежда по система Nuevo Español en Marcha. Тя е една от предпочитаните и доказали се учебни системи по испански език в базовите и средните нива /А1 – В2/. С нея преподаването и ученето на езика стават бързо, лесно и неусетно. Успехът на усвояването се гарантира от плавното покачване на трудността на материала и от ясната и добре структурирана методология. Характерни за системата са следните елементи:

 • контролиран комуникативен подход;
 • кратки урочни единици, които ускоряват процеса на учене;
 • прогресия на учебното съдържание, съобразена с нивото на обучаемите;
 • таблично представяне на граматичното, лексикалното и функционалното съдържание, което е в помощ на обучаемите при изпълнение на различните дейности;
 • балансирано развитие на лингвистичните, перцептивните и комуникативните умения;
 • страница за самооценка във всеки урок;
 • ясно и достъпно представена информация за всеки тип ученици;
 • раздел „Комуникация и култура” във всички уроци, за да се упражняват уменията говорене, слушане, четене, писане;
 • актуални текстове и учебни материали;
 • изобилие от упражнения за затвърждаване на граматиката и лексиката;
 • таблица на глаголите;
 • аудио CD с упражнения за слушане с включени акценти и наречия от латинска Америка

Образователен център Имидж организира курсове за подготовка за изпит за диплома DELE.
Дипломите по испански като чужд език (DELE) са официални документи, удостоверяващи нивото на владеене на испански език, които Институт Сервантес издава от името на Министерството на образованието и науката на Испания.

Дипломата по испански език A1: удостоверява нивото на владеене на езика, достатъчно за разбирането и адекватното реагиране при всекидневни ситуации, които имат за цел да отговорят на конкретни нужди.

Дипломата по испански език A2: удостоверява, че кандидатът може да разбира отделни изречения и често употребявани изрази, свързани с непосредственото обкръжение и всекидневие (напр . елементарна лична и семейна информация, покупки, близко обркъжение, работа).

Дипломата по испански език B1: удостоверява езиковата компетентност, достатъчна за разбирането и адекватното реагиране при всекидневни ситуации, както и за изразяването на основни желания и нужди.

Дипломата по испански език в2: удостоверява езиковата компетентност, достатъчна за свободно общуване в обичайни ситуации от всекидневния живот, които не изискват специализирано използване на езика.

Дипломата по испански език С1: удостоверява, че нивото на владеене на езика на кандидатът е достатъчно за ясно изразяване както и че борави с богат набор от думи, обичайни за разговорната реч, които не изискват специализирано използване на езика .

Дипломата по испански език С2: удостоверява нивото на владеене на езика, необходимо за свободно общуване в ситуации, които изискват високо ниво на владеене на езика и познания за културните обичаи, намерили езиков израз.

В България изпитите се провеждат само два пъти годишно – през май и ноември.

Изпитни центрове за DELE В БЪЛГАРИЯ са:

– Институт Сервантес-София;
– Нов български университет-София
– IV езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри”, Варна
– Великотърновски университет „Св .Св . Кирил и Методий”.
Записването за изпит DELE става в изпитните центрове, в рамките на работното време на администрацията