ceaadefdaaaadbf

Информация за курса

 • КурсAutoCad
 • Ниво на умения 
 • Вид Индивидуално
 • Брой ученици1
 • Продължителност20 часа
 • ТестовеДа
 • Сертификат Да

Курс по AutoCad

  Център за професионално обучение Имидж  лицензиран от Министерството на образованието и науката с лиценз № 2013121077 извършва обучение по AutoCad, като част от професия Оператор на компютър. Обучението завършва с полагане на изпит по теория и практика и се удостоверява с лицензиран сертификат от Министерство на Образованието и науката.

  AutoCAD e CAD-софтуерно приложение за двуизмерно и триизмерно проектиране и чертане. Разработва се и се продава от компанията Autodesk. Излиза за пръв път през декември 1982 г. Първоначалната идея била програмата да бъде по-евтина алтернатива на съществуващите по това време CAD-приложения, като в същото време дава повече възможности за специфични разширения, разработвани от потребителите. AutoCAD е и една от първите CAD-програми, работещи на персонален компютър.

  Първите версии на AutoCAD използват примитиви (линии, полилинии, окръжности, дъги и текст) за конструиране на по-сложни обекти. От средата на 90-те, AutoCAD започва да поддържа потребителски обекти чрез С++ приложно-програмен интерфейс (API). Съвременните версии на AutoCAD включват системи за моделиране на плътни тела (на английски: Solid modeling) и инструменти за тримерно моделиране.

  AutoCAD поддържа файловите формати DWG и DXF, а от последните си версии и форматите, предназначени основно за обмен на чертежи DWF и DWFx. Софтуерът работи под операционната система Microsoft Windows.

  Обучението по AutoCad е базирано на множество практически упражнения и задания. Курсът се провежда в удобно за Вас време Формата на обучение може да бъде дневна, вечерна или съботно неделна. Курсът на обучение се предлага във вариант индивидуално или групово.

  Разгледайте и курс по 3D studio Max